طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی آسان
طرز تهیه زولبیا آسان

روش ساده برای تهیه زولبیا و بامیه در منزل ، زولبیا و بامیه از شیرینی های پرطرفدار در میان ایرانیان می باشد که در ماه رمضان پختن آن رایج است. در این مقاله می خواهیم شما را با روش ساده برای تهیه زولبیا و بامیه در منزل آشنا کنیم.

ابتدا شما باید شهد و یا شربت زولبیا و بامیه را آماده کنید.

 

مواد لازم برای تهیه شهد 

۴ لیوان شکر
۲ لیوان آب
۲ قاشق چای‌خوری آبلیمو
۴ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
نصف لیوان گلاب
۴قاشق غذاخوری گلوکز مایع


طرز تهیه شهد زولبیا و بامیه


آب را به همراه گلاب در قابلمه ریخته و آن را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس به آن زعفران دم کرده و آبلیمو را اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند. پس از آن نوبت به اضافه کردن شکر به داخل قابلمه می رسد. ولی باید شکر را هم نزنید تا ته نشین شود و خود به خود در آب حل شود. در آخر می‌توانید با یک کفگیر چوبی شکر را هم زده تا روی حرارت ملایم به ‌خوبی غلیظ شود. در این مرحله نوبت به اضافه کردن گلوکز مایع می‌رسد. آن را ۲ دقیقه در شربت هم بزنید. سپس شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید شربت زولبیا و بامیه سرد شود.


طرز تهیه زولبیا


برای درست کردن زولبیا برای ۱۲ نفر به مواد زیر نیاز دارید:
۱۲۰ گرم نشاسته
۱۲۰ گرم ماست هم‌زده پرچرب
یک قاشق غذاخوری گلاب
یک قاشق غذاخوری روغن مایع یا یک قاشق چای‌خوری کره
۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
نصف قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
۲ قاشق غذاخوری آرد سفید
روغن مایع سرخ‌کردنی به مقدار لازم


ماست و نشاسته را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شود. پس از ۵ دقیقه دوباره آن را مخلوط کنید. در مرحله بعدی باید زعفران دم کرده، گلاب و روغن مایع یا کره و آرد را به مخلوط نشاسته و ماست اضافه کنید. برای اینکه این مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند، آن را به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی بزنید. سپس به آن بکینگ پودر اضافه کرده و مایع خمیری را بگذارید در کاسه سرپوشیده برای سه تا چهار ساعت در محیط گرم بماند تا به خوبی استراحت کند.
در مرحله بعدی باید روغن مایع را داخل قابلمه ریخته و آن را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به خوبی داغ شود. پس از اینکه مایع زولبیا را دوباره هم زدید آن را در قیف مخصوص زولبیا گذاشته و مواد زولبیا را به صورت دورانی و چرخشی در روغن مایع بریزید تا زولبیا به خوبی طلایی شود. سپس می‌توانید آن را برگردانید تا طرف دیگر زولبیا سرخ شود. دقت کنید که روغن زولبیا باید به اندازه ای باشد که زولبیا در زمان سرخ شدن روی آن غوطه ور بماند.
پس از در اوردن زولبیا از روغن داغ آن را در شهدی که رو به سردی است، بگذارید تا طعم دار شود. بعد آن را از شهد درآورده و آن را در یک توری آبکش بگذارید. برای تزیین آن می‌توانید از خلال پسته و یا گل محمدی استفاده کنید.


طرز تهیه بامیه


شما برای تهیه ۱۸ عدد بامیه به مواد زیر نیاز دارید:
۵۰ گرم کره یا روغن جامد
۲ عدد تخم مرغ
یک تا ۲ قاشق غذاخوری شربت
یک پیمانه آرد قنادی
یک پیمانه آب
روغن مایع سرخ‌کردنی به مقدار لازم


در یک قابلمه آب و کره را ریخته و آن را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به خوبی به دمای جوش برسد. سپس می‌توانید آرد را به قابلمه اضافه کرده و این مواد را به خوبی هم بزنید تا در وسط قابلمه یک ماده خمیری درست شود. پس از ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت داده و بگذارید تا خوب بپزد. برای این کار می توانید با پشت قاشق چوبی خمیر را هم زده و این کار را تکرار کنید تا به خوبی خمیر پخته شده و آب داخل آن بخار شود. بعد از جمع کردن خمیر دوباره آن را تکه تکه کنید.
پس از خاموش کردن شعله گاز بگذارید خمیر کمی سرد شود، به طوری که دست شما را نسوزاند. سپس به آن یک قاچاق غذاخوری شربت اضافه کنید. حالا نوبت به اضافه کردن تخم‌مرغ می رسد. بعد از اضافه کردن تخم مرغ مایع را به خوبی با همزن برقی بزنید تا خمیری چسبناک و یکدست داشته باشید.
در یک قابلمه روغن مایع بریزید تا به‌خوبی داغ شود. خمیر بامیه را داخل قیف ماسوره دار بگذارید. با فشار دادن، خمیر از ماسوره جدا می شود، در اینجا می توانید آن را با یک قیچی چرب برش بزنید تا به خوبی در روغن سرخه سرخ شود. یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید، این است که نیازی نیست بامیه مانند زولبیا از ابتدا در روغن داغ گذاشته شود. زمان مورد نیاز برای سرخ کردن بامیه حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.